Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı (Perde Pilavı)

Özbek Pilavı (Perde Pilavı)
0
93

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler


Pilavı için;
  • 300 gram küçük doğranmış kuşbaşı
  • 2 adet orta uzunluk julyen doğranmış havuç
  • 10-15 adet kadar soyulmuş minik soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 lt kaynamış su
Hamuru için
  • 1 kg un/ihtiyaç kadarı kullanılacak
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ yahut tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta
  • Aldığı kadar un

Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Akabinde soğan ve havuç ile bir kaç dakika daha ocakta kavuralım.
  2. Ardından pirinç, karabiber, tuz ve pirinci geçecek kadar kaynamış su ekleyip pişirelim.
  3. Pilavı ılıması için kenara alalım.
  4. Hamur için tüm gereçleri uygun bir kaba alıp kulak göğsü yumuşaklığında olacak formda bir hamur yoğuralım.
  5. Pişirmek istediğimiz kabın büyüklüğünden daha geniş hamurumuzu açalım.
  6. Yanlardan kabımızın kenarına sarkıtarak içine pilavımızı dolduralım.
  7. Yandaki fazla hamurla üzerini kapatarak 200 derecede pişirelim.
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kiloya yakın kuşbaşı et1,5 su bardağı pirinç1 tane büyük soğan2 diş sarımsak2 tane büyük havuç30 gr kadar tereyağı4-5 yemek kaşığı zeytinyağTuz, karabiber isteğe nazaran kimyon Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 adet kuru soğan1 adet havuç1 diş sarımsak1 su bardağı pirinç1 kase kavrulmuş etTuzKarabiberKimyon (İsteğe bağlı)5 yemek kaşığı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tereyağı Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencereye sıvı yağ eklenir, sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç150 gram kuşbaşıYarım kase nohut1 adet havuç1 adet biberYarım soğanYarım çay bardağı şehriye Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kuşbaşı etlerimizi pişiriyoruz. Sonrasında kavrulmuş etimize sırasıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 250 -300 gram kuşbaşı et1 su bardağı baldo pirinç2 adet havuç1 adet kuru soğan1,5 su bardağı su (Ben et suyu kullandım)Kimyon karabiber yarım çay kaşığı1 baş sarımsakTuz Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Etinizi haşlayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller 100 gram dana eti1 adet havuç1 adet soğan1,5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ50 gram margarinTuz karabiber2,5 su bardağı sıcak su Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle pirinci ıslatalım. Yağları tavaya alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt