Ozbek Pilavı nasıl yapılır
Resimli Ozbek Pilavı yapılışı
Ozbek Pilavı icin gerekli malzemeler
500 GrKuzu Kuşbaşı
4 Su Bardağı Pirinc
500 GrHavuc
2 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salcası
1 Paket Margarin
Tuz
Karabiber
imagesozbekpilavitarifiresimli5ad4082c9dd85
Yapılışı
İnce kıyılmış kuru soğanı ¼ paket margarin yağında pembeleştirip kuşbaşı doğranmış kuzu etini de ilave edinEt suyunu salıp cekinceye kadar pişirinEt yağını bırakmaya başladığında salcayı ilave edip bir iki sefer karıştırıp etlerin uzerine 23 parmak cıkacak kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakınPişmesine yakın tuz,karabiber ve kabuğunu soyup fındık buyukluğunde doğradığınız havucları da ilave edip havuclar ve etler yumuşayıncaya kadar pişirinDaha onceden tuzlu sıcak suda ıslattığınız pirincleri iyice yıkadıktan sonra suzunPilavı pişireceğiniz tencereye geri kalan margarini koyup eritinSuzduğunuz pirinci tencereye ilave edip iyice kavurunPişirdiğiniz havuclu eti suyundan suzup tencereye ekleyinTuz ve karabiberini ayarlayıp bir kez daha karıştırdıktan sonra suzduğunuz etin suyunu kaynar olarak pirinclerin ustune 2 parmak cıkana kadar dokunOnce kuvvetli ateşte kaynatıp sonra kısık ateşte 1520 dakika kadar suyunu cektirinOcağı kapatıp 1520 dakika demlendirip harmanladıktan sonra servis edin
Resimli Ozbek Pilavı yapılışı
Ozbek Pilavı icin gerekli malzemeler
500 GrKuzu Kuşbaşı
4 Su Bardağı Pirinc
500 GrHavuc
2 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salcası
1 Paket Margarin
Tuz
Karabiber
imagesozbekpilavitarifiresimli5ad4082c9dd85
Yapılışı
İnce kıyılmış kuru soğanı ¼ paket margarin yağında pembeleştirip kuşbaşı doğranmış kuzu etini de ilave edinEt suyunu salıp cekinceye kadar pişirinEt yağını bırakmaya başladığında salcayı ilave edip bir iki sefer karıştırıp etlerin uzerine 23 parmak cıkacak kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakınPişmesine yakın tuz,karabiber ve kabuğunu soyup fındık buyukluğunde doğradığınız havucları da ilave edip havuclar ve etler yumuşayıncaya kadar pişirinDaha onceden tuzlu sıcak suda ıslattığınız pirincleri iyice yıkadıktan sonra suzunPilavı pişireceğiniz tencereye geri kalan margarini koyup eritinSuzduğunuz pirinci tencereye ilave edip iyice kavurunPişirdiğiniz havuclu eti suyundan suzup tencereye ekleyinTuz ve karabiberini ayarlayıp bir kez daha karıştırdıktan sonra suzduğunuz etin suyunu kaynar olarak pirinclerin ustune 2 parmak cıkana kadar dokunOnce kuvvetli ateşte kaynatıp sonra kısık ateşte 1520 dakika kadar suyunu cektirinOcağı kapatıp 1520 dakika demlendirip harmanladıktan sonra servis edin