Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
*
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*1 orta boy kuru soğan
*5 orta boy havuç
*45 diş sarımsak
*300 gram tavuk eti ( ben ızgara tavuk kısmını kullandım) kuzu eti ilede yapılıyor
*Yarım tatlı kaşığı kimyon ( tohum kısmı olursa daha iyi)
*Karabiber
*1 Çay bardağı kadar Sıvı yağ
*Tuz

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle bir Laz olarak bu tarifi Aşçı olan Özbek arkadaşımdan aldığımı belirtmek isterim Diğer Özbek pilavı tariflerini okuduğumda “böyle olmaz şöyle olmaz yorumlarını okudum Mesela kuyruk Yağı Özellikle sordum bayana kuyruk Yağı katılıyormu diye “Hayır dedi Ben Özbek arkadaşımdan tarifi aldığım için gerçeği şöyle olur diyemeyeceğim Biz böyle yapıyoruz diyerek tarifi tam olarak verdi bana Onun yaptığınıda bizzat tattım Benim yaptığımda aynı lezzette oldu nasıl bizim Türk yemeklerinde aynı yemeklerin değişik yapılması gibi bir durum varsa, Özbek pilavında da aynı durum olabilir Mesela yayla Çorbası, Laz Böreği, Mısır ekmeği, bazı yöresel yemekler yöreden yöreye Farklılıklar gösteriyorsa bu pilavda Farklılıklar gösterebilir
Öncelikle soğanları soyup halka halka kesiyoruz Tenceremize Sıvı Yağı koyup soğanları karamelize olacak şekilde kavuruyoruz Sonra Dikdörtgen şeklinde kesilen havuçları ekliyoruz Soyduğumuz sarmısaklarıda bütün halinde karışıma ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Sonra Fındık büyüklüğünde kestiğimiz tavuk etinide katıyoruz biraz daha kavuruyoruz Sonra kimyon ve karabiberide ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Özbekler kimyonu tohum halinde yani toz olmayan hali ile kullanıyorlarmış Bu şekilde bulabiliyorsak daha iyi olur Sonra biraz kaynar su ekleyip 5 dk Kadar tencerenin Kapağı kapalı halde pişiriyoruz Arada karıştırıyoruz Sonra suyu epey azalınca temizlenip yıkanmış pirinçimizi ekliyor ve biraz daha karıştırıyoruz Tuzunu da ekliyoruz Sonra pilav yaparkenki ölçümüze göre sıcak su ekleyip karıştırıp pişirmeye bırakıyoruz Suyu epey çekilince ocağın altını kısıyoruz Sonra piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatıp 20 dk Dinlenmeye bırakıyoruz Ben altını kapattıktan sonra pilavı bir kere karıştırıp o şekilde dinlenmeye bırakıyorum Afiyet olsun

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt