
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2-3 havuç
- 2 büyük uzunluk soğan
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- Varsa kuyrukyağı
- İstenirse kuşbaşı et 200 gr
- 2,5 bardak pirinç
- 3 bardak su
- Tuz
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
- Havuç 3-4 cm kadar uzunlukta kibrit formunda doğranır.
- Soğan da evvel piyaz kesilip sonra küçülterek doğranır.
- Varsa kuyruk yağı eritilir, zeytinyağı ek edilir ya da yalnızca zeytinyağında havuçlar ve soğanlar yeterlice kısık ateşte kavrulur, orta ara karıştırılır. Et ek edecekseniz hepsi birlikte kavrulur.
- Diriliği gidince yıkanmış pirinçler ek edilerek biraz kavrulur. Tuz da ek edilir.
- Daha sonra su ek edilir, kısık ateşte pişirilir.
- Piştikten sonra üzeri örtülerek dinlendirilir.
- Sonra servis yapılır. Afiyet olsun ????.