Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
95

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ozbek-pilavi-7.jpg

Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2-3 havuç
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Varsa kuyrukyağı
  • İstenirse kuşbaşı et 200 gr
  • 2,5 bardak pirinç
  • 3 bardak su
  • Tuz

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Havuç 3-4 cm kadar uzunlukta kibrit formunda doğranır.
  2. Soğan da evvel piyaz kesilip sonra küçülterek doğranır.
  3. Varsa kuyruk yağı eritilir, zeytinyağı ek edilir ya da yalnızca zeytinyağında havuçlar ve soğanlar yeterlice kısık ateşte kavrulur, orta ara karıştırılır. Et ek edecekseniz hepsi birlikte kavrulur.
  4. Diriliği gidince yıkanmış pirinçler ek edilerek biraz kavrulur. Tuz da ek edilir.
  5. Daha sonra su ek edilir, kısık ateşte pişirilir.
  6. Piştikten sonra üzeri örtülerek dinlendirilir.
  7. Sonra servis yapılır. Afiyet olsun ????.
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt