Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 kase baldo pirinç
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 5 adet havuç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 kase sıcak su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir)
  • 1 baş sarımsak

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçimizi 1 saat kadar ılık suda ıslatıyoruz.
  2. 1 çay bardağı sıvı yağımızı tenceremize koyup ısınmasını sağlıyoruz .
  3. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk etlerimizi ekleyip yeterlice kavuruyoruz.
  4. Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  5. Akabinde yarım ay biçiminde doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz biraz karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  6. İnce ince julyen doğradığımız havuçlarımızıda ek edip kavurmaya devam ediyoruz .
  7. Havuçlarımızda kavrulunca salçamızı ekliyoruz kavrulmasını sağlıyoruz .
  8. Sıcak suyumuzu ek edip uygunca kaynamasını bekliyoruz .
  9. Suyumuz kaynayınca düzgünce yıkadığımız pirinçimizi tuz ve kimyonumuzu ek edip 1 baş sarımsağımızı yeterlice yıkayıp pilavımızın ortasına koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  10. 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  11. Pilavımızı 10 dakika kadar dinlendiriyoruz .
  12. Daha sonra servise hazır arkadaşlar.
Afiyet olsun şimdiden olağanüstü oluyor tavsiye ederim ????????????????????????????????????

Not ;benim pirinçim 1 e 2 su kaldırıyor dilerseniz sizde kullandığınız pirinçe nazaran ayarlayabilirsiniz ve isteğe bağlı olarak kırmızı etlede yapılabilir ????????????.
 
858,499Konular
982,591Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt