
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 kase baldo pirinç
- 1 adet iri kuru soğan
- 5 adet havuç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 kase sıcak su
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir)
- 1 baş sarımsak
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirinçimizi 1 saat kadar ılık suda ıslatıyoruz.
- 1 çay bardağı sıvı yağımızı tenceremize koyup ısınmasını sağlıyoruz .
- Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk etlerimizi ekleyip yeterlice kavuruyoruz.
- Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Akabinde yarım ay biçiminde doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz biraz karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- İnce ince julyen doğradığımız havuçlarımızıda ek edip kavurmaya devam ediyoruz .
- Havuçlarımızda kavrulunca salçamızı ekliyoruz kavrulmasını sağlıyoruz .
- Sıcak suyumuzu ek edip uygunca kaynamasını bekliyoruz .
- Suyumuz kaynayınca düzgünce yıkadığımız pirinçimizi tuz ve kimyonumuzu ek edip 1 baş sarımsağımızı yeterlice yıkayıp pilavımızın ortasına koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilavımızı 10 dakika kadar dinlendiriyoruz .
- Daha sonra servise hazır arkadaşlar.
Not ;benim pirinçim 1 e 2 su kaldırıyor dilerseniz sizde kullandığınız pirinçe nazaran ayarlayabilirsiniz ve isteğe bağlı olarak kırmızı etlede yapılabilir ????????????.