Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim)
- Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir
- 1 adet soğan
- 3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- 3,5 su bardağı su
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel etimizi kızgın sıvı yağda uygunca kavuralım.
- Etimizin lezzetinin kaybolmaması için mühürlüyoruz. Şayet dana etiyse bundan sonra düdüklüde yarım saat kadar pişiriyoruz. Suyunu pilavımızda kullanıyoruz.
- Doğradığınız soğanları etimizin içine ek edip biraz daha kavuruyoruz.
- Salçasını ve julyen doğradığınız yahut rendelediğimiz havuçları ek edip biraz daha kavuruyoruz.
- Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. (pirinçlerden evvel suyunu katarsak havuçlar pilavımızda daha hoş renk verecektir)
- Kaynadıktan sonra pirinçimizi ek edip 25-30 dk kısık ateşte pişirelim.