Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim)
  • Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir
  • 1 adet soğan
  • 3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • 3,5 su bardağı su

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel etimizi kızgın sıvı yağda uygunca kavuralım.
  2. Etimizin lezzetinin kaybolmaması için mühürlüyoruz. Şayet dana etiyse bundan sonra düdüklüde yarım saat kadar pişiriyoruz. Suyunu pilavımızda kullanıyoruz.
  3. Doğradığınız soğanları etimizin içine ek edip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Salçasını ve julyen doğradığınız yahut rendelediğimiz havuçları ek edip biraz daha kavuruyoruz.
  5. Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. (pirinçlerden evvel suyunu katarsak havuçlar pilavımızda daha hoş renk verecektir)
  6. Kaynadıktan sonra pirinçimizi ek edip 25-30 dk kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,798Kullanıcılar
efecerrah53Son üye
Üst Alt