Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 soğan
- 2 havuç
- 3 çorba kaşığı kuş üzümü
- Yağ
- Tuz
- Yenibahar
- Karabiber
- Tarçın
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti sıvı yağ ile evvel mühürleyip sonra kaynatın.
- Başka yandan pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Onlar beklerken soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Soğanın içine eti ek edin ve karıştırın.
- Havuçları rendeleyip içine katın bu sırada sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümünü de ek edin.
- Hepsini güzelce karıştırın.
- En son bekleyen pirinci yıkayıp tencereye ekleyin baharatlarını da kattıktan sonra kaynattığınız etin suyunun 2-3 su bardağı kadarını pilava ek edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.