Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 350 gram et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Yağ
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Karabiber
  • Tarçın

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Eti sıvı yağ ile evvel mühürleyip sonra kaynatın.
  2. Başka yandan pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Onlar beklerken soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Soğanın içine eti ek edin ve karıştırın.
  3. Havuçları rendeleyip içine katın bu sırada sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümünü de ek edin.
  4. Hepsini güzelce karıştırın.
  5. En son bekleyen pirinci yıkayıp tencereye ekleyin baharatlarını da kattıktan sonra kaynattığınız etin suyunun 2-3 su bardağı kadarını pilava ek edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt