Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 tane havuç
- 1 büyük uzunluk soğan
- Yarım kilo dana antrikot ya da kuzu kuşbaşı
- 1 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci 1 saat ılık suda ıslayın. Havuçları ince uzun doğrayın. Soğanları ay halinde iri doğrayın. Eti biraz ufak doğrarsanız daha lezzetli olur.
- Etimi ben öncesinde düdüklüde pişirdim. Et suyumu ayırdım. Kuzu eti kullanırsanız kavurmak kâfi oluyor. Pilav yapacağınız geniş tencereye soğanları ve zeytinyağını ekleyin.
- Kavurun üzerine etleri ve havuçları ekleyin kavurun. Kavrulduğunda üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekince yıkadığınız pirinci ek edin. Kavurmaya devam edin. Et suyunu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pilavı 10 dakika kadar demlenmeye bırakın ve servis edin. Afiyet olsun ????????????????