teknolojiuzmani
FD Üye
![ozbek-pilavi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/04/ozbek-pilavi-1.jpg)
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardak pilavlık pirinç
- 1 adet soğan
- 500 gr kuşbaşı et
- Sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı nohut
- 1 baş sarımsak
- Tuz
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci önceden yıkayıp süzüyoruz.
- Tencereye sıvı yağ koyup soğanları ay şeklinde doğrayıp kavuruyoruz.
- Üzerine kuşbaşı etimizi koyup kavuruyoruz.
- Daha sonrasında sırayla havuçlarımızı ilave ediyoruz.
- Havuçlar yumuşamaya başlayınca nohutumuzu ilave ediyoruz.
- Hepsini birlikte kavurduktan sonra 4 su bardağı suyumuzu ilave ederek ortasına 1baş sarımsağı koyuyoruz.
- En son ilave olarak pirinçlerimizi ekliyoruz kapağı kapatıyoruz.
- Kısık ateşte 15 dk pilav demlenene kadar bekliyoruz.
- 15 dk kapağını açmadan iyice demlenmesini bekliyoruz.Afiyet olsun.