Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
115

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram haşlanmış dana eti
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 saat öncesinden pirinci kaynar suya ıslatalım. İçine 2 yemek kaşığı kaya tuzu atmayı unutmayalım.
  2. Soğanları doğrayıp tencereye alalım. Zeytinyağı ve tereyağı ekleyelim. 2-3 dakika kavurup, kabuğunu soyduğumuz ve doğradığımız havuçları ekleyelim. Ben normalde soğanı ve havucu küp şeklinde doğruyorum bu defa uzun doğradım.
  3. Havuç ve soğan iyice kavrulup yumuşayınca önceden haşladığımız dana kuşbaşını ekliyoruz. 2-3 dakika kavurup, et suyunu ekleyelim. İyice yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ilave edelim.
  4. Tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce yıkanmış ve sakalları ayıklanmış sarımsakları içine yerleştirelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Piştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakalım. Demlenen pilavı karıştırarak alt üst edip servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt