Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
40

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet orta boy havuç
  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2 -3 adet sarımsak
  • 4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir tencereye kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinin içerisine alalım.
  3. Doğradığınız soğanları ekleyelim ve hafif karamelize oluncaya kadar kavuralım.
  4. Daha sonra jülyen şeklinde doğradığımız havuçları ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyelim ve 3 dakika kadar kavuralım.
  6. Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştıralım ve 2 -3 adet sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastıralım ve kapağını kapatalım.
  7. 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra pilavımız hazırr???? servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,696Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt