Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
28

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı et suyu
  • 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncesinde et 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır.
  2. Küp küp doğranmış soğan yağda kavurulur. İyice yumuşayınca rendelenmiş havuç ilave edilir.
  3. Havuçlarda yumuşayınca haşlanmış küçük küçük kesilmiş etler eklenir 5-10 dakika kavurulur.
  4. Yıkanıp süzülen kuru üzümler eklenir, 1 dakika karıştırılır.
  5. Yıkanıp süzülen pirinçler eklenir 5 dakika daha kavurulur.
  6. Baharatları ve tuzu eklenir.
  7. Eti haşladığımız sudan 4 bardak eklenir. Et suyu eksik kalırsa su eklenip 4 bardağa tamamlanır.
  8. Kaynayıp biraz suyunu çekince altı kısılır. Suyunu tamamen çekince karıştırılır kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.

Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt