Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et
- 1 büyük kuru soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı et suyu
- 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncesinde et 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır.
- Küp küp doğranmış soğan yağda kavurulur. İyice yumuşayınca rendelenmiş havuç ilave edilir.
- Havuçlarda yumuşayınca haşlanmış küçük küçük kesilmiş etler eklenir 5-10 dakika kavurulur.
- Yıkanıp süzülen kuru üzümler eklenir, 1 dakika karıştırılır.
- Yıkanıp süzülen pirinçler eklenir 5 dakika daha kavurulur.
- Baharatları ve tuzu eklenir.
- Eti haşladığımız sudan 4 bardak eklenir. Et suyu eksik kalırsa su eklenip 4 bardağa tamamlanır.
- Kaynayıp biraz suyunu çekince altı kısılır. Suyunu tamamen çekince karıştırılır kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı