bilgisayarci
FD Üye
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kase kavrulmuş et
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon (İsteğe bağlı)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağ eklenir, sarımsak ve soğan kavrulur.
- Kavrulan soğanlara havuç eklenir, sotelenir.
- Pirinci eklenir, 5 dakika kavrulur.
- Pirinç kavrulduktan sonra eti eklenir.
- Baharatları atılır, suyu eklenir.
- Üzerine tereyağı eklenerek kısık ateşte pişirilir.
- 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ekledim.