Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kase kavrulmuş et
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon (İsteğe bağlı)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye sıvı yağ eklenir, sarımsak ve soğan kavrulur.
  2. Kavrulan soğanlara havuç eklenir, sotelenir.
  3. Pirinci eklenir, 5 dakika kavrulur.
  4. Pirinç kavrulduktan sonra eti eklenir.
  5. Baharatları atılır, suyu eklenir.
  6. Üzerine tereyağı eklenerek kısık ateşte pişirilir.
  7. 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ekledim.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt