Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pişmiş kuşbaşı et
- 4 su bardağı pirinç
- 4 tane büyük boy havuç
- 2 tane büyük soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
- 1 baş sarımsak
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce soğanları piyazlık doğrayıp yağda biraz kızarttıktan sonra havuçları julyen doğrayıp ekleyin .
- 1 bardak su koyup iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonra et ve pirinç, karabiber ve tuzu ekleyip suyunu ilave ediyoruz.
- En son bir baş sarımsağı orta kısmına bastırıp pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.