Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Plavı

Özbek Plavı
0
23

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
ozbek-plavi.jpg

Özbek Plavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kuş başı et
  • Yarım çay bar kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Özbek Plavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçleri sudan geçirin.
  2. Kuş başı etleri ayrı bir tencerede hafif suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Soğanı doğrayın ve tencereye alıp karemelize olana kadar kavurun.
  4. Daha sonra havuçları ve fıstığı ekleyin ve birkaçkez karıştırın.
  5. Kuşbaşı etleri de dökün.
  6. Pirinci ilave edin üzerine kuş üzümü tuz ve karabiberi de koyalım.
  7. Ve tane tane olması için biraz karıştıralım hafif kısık ateşte.Vee sıcak suyu da ilave ettikmi tamamdır orta ateşte pişmeye bırakın. Afiyetle yiyin deneyenler☺️.
Özbek Plavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt