Özbek Plavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 250 gram kuş başı et
- Yarım çay bar kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Özbek Plavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri sudan geçirin.
- Kuş başı etleri ayrı bir tencerede hafif suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğanı doğrayın ve tencereye alıp karemelize olana kadar kavurun.
- Daha sonra havuçları ve fıstığı ekleyin ve birkaçkez karıştırın.
- Kuşbaşı etleri de dökün.
- Pirinci ilave edin üzerine kuş üzümü tuz ve karabiberi de koyalım.
- Ve tane tane olması için biraz karıştıralım hafif kısık ateşte.Vee sıcak suyu da ilave ettikmi tamamdır orta ateşte pişmeye bırakın. Afiyetle yiyin deneyenler.