
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- Çörek otu
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı hazırlanır. Patatesler soyulup haşlanır ve ardından ezilir.
- Sıvı yağ tavaya alınıp üzerine ince doğranmış soğanlar ilave edilip kavrulur.
- Kavrulan soğana ezilmiş patatesler ve tereyağı eklenip kavurmaya devam edilir.
- En son tuz-karabiber de eklenip karıştırılır, altı kapatılır.
- Sos için tüm malzemeler çırpılıp hazır edilir.
- Tezgaha 1 adet yufka serilir.
- Hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde güzelce sürülür.
- Üzerine tekrar bir yufka serilir ve aynı şekilde sostan sürülür.
- Ardından yufka önce artı şeklinde dörde bölünür sonra her bir parçası 4 e bölünecek şekilde tekrar kesilir (resimlerde mevcut).
- Kenarlarına patatesli harçtan koyulup sarılır.
- Sarıp tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine kalan sostan bolca sürülür, arzuya göre çörek otu serpilip 200 derecelik fırına verilir.
- Üzeri kızarınca fırından alınıp servis edilir.