Özel Sosu İle Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket üçgen böreklik yufka
- 250 gram beyaz peynir
- 1 küçük kase tulum peyniri
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam, çörek otu, haşhaş
Özel Sosu İle Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Peynirleri çatalla ezelim maydanozu ince kıyarak ekliyelim ve karıştıralım.
- Sos materyalini karıştırıp hazır edelim. Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
- Üçgen yufkanın yüzeyine sosu fırça yardımı ile her yerine sürelim.
- Geniş kenara peynirli harçtan koyalım yufkanın iki tarafını çok az içe bükelim ve rulo halinde saralım tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısının içine sıvı yağı ekleyip böreklerin üstüne sürelim ve susam, çörek otu haşhaş serpelim.
- 180 derece de ısıtılmış fırında üstü istediğimiz üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca üstünü kapatmayalım ki çıtır çıtır olsun. Nefis bir çıtır çıtır börek tanımı denemenizi katiyen öneririm. İç olarak kaşarlı, patatesli de yapılabilir. Afiyet olsun.