Özel Sosu İle Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket üçgen böreklik yufka
- 250 gram beyaz peynir
- 1 küçük kase tulum peyniri
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam, çörek otu, haşhaş
Özel Sosu İle Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Peynirleri çatalla ezelim maydanozu ince kıyarak ekliyelim ve karıştıralım.
- Sos materyalini karıştırıp hazır edelim. Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
- Üçgen yufkanın yüzeyine sosu fırça yardımı ile her yerine sürelim.
- Geniş kenara peynirli harçtan koyalım yufkanın iki tarafını çok az içe bükelim ve rulo halinde saralım tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısının içine sıvı yağı ekleyip böreklerin üstüne sürelim ve susam, çörek otu haşhaş serpelim.
- 180 derece de ısıtılmış fırında üstü istediğimiz üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca üstünü kapatmayalım ki çıtır çıtır olsun. Nefis bir çıtır çıtır börek tanımı denemenizi katiyen öneririm. İç olarak kaşarlı, patatesli de yapılabilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.