Özel Sosu İle Lokum Üzere Süper Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1,500 gram tavuk kanat
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı soğuk su (Salçaya katılıp kıvamı cıvıltılarak karıştırılacak)
- 1 doluca yemek kaşığı bal
- 1 dolu yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı hardal sosu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 doluca tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tepeleme yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2-3 yemek kaşığı ketçap
Özel Sosu İle Lokum Üzere Harika Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk kanatları keskin bir bıçak ile kesip ayırıyoruz. Yıkamak isteyenler kesinlikle çok yeterlice kurulamış ve tavukları büsbütün susuz bırakmış olmalılar.
- Derince bir karıştırma kabı içine, ketçap hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım. Kanatları içine ek edip düzgünce karıştıralım.
- Üzerini örtüp, en az 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım (Süre 24 saate kadar uzatılabilir bilginize)
- Daha sonra dolaptan çıkarıp üstüne ketçap ekleyip tekrar yeterlice karıştıralım.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısınmış fansız, alt/üst ayarda ısıtılmış 210 derece fırının alttan ikinci rafında, 25 dk pişirelim. Gerisine tepsiyi orta rafa çıkarıp, 20 -25 dk daha uygunca kızarana dek pişirelim.
- Fırından çıkan mükemmel kanatlarımızı servis tabağına çıkaralım ve tepsi içerisinde kalan yağlı sosundan bir fırça ile alarak kanatlar üzerine sürelim gerisine servise hazırdır şifa olsun afiyetle.
Özel Sosu İle Lokum Üzere Mükemmel Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı