
Özel Tavuk Suyunda Kış Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici) Tanımı İçin Materyaller
Tavuk suyu için :
- 2 adet tavuk butu yahut bir tavuk göğsü
- 1 adet küçük havuç dilimlenmiş
- 1 adet soğan dörde bölünmüş
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) adet limon dilimleri
- 5-6 kısım maydanoz
- 4 su bardağı kaynar su (bardak ölçüsü 200 ml)
- 4-5 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye (4 yemek kaşığı kadar meskende hangi çeşit varsa)
- 3- 4 yemek kaşığı domates sosu yahut 2 domates rendesi
- 1 / 2 adet limon
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 bardak et suyu
- 5 bardak sıcak su
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 kol ince kıyılmış maydanoz
Özel Tavuk Suyunda Kış Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk etini güzelce yıkayıp tenceremize koyalım, 4 su bardağı su ek edelim.
- Öbür bütün materyalleri ek ederek tavuk yumuşayıncaya kadar (40 dakika kadar) kaynatalım.
- Soğuduğunda sebzelerden süzerek etimizi didikleyelim. Suyunu kenara alalım.
- Çorba pişireceğimiz tencereyi ocağa koyalım sıvı yağımızı ek edelim, rendelenmiş havucu koyup güzelce kavuralım, unu koyarak karıştıralım.
- Domates sosu, ezdiğimiz sarımsağı, süzdüğümüz et suyunu, tereyağını ve 5 bardak sıcak su koyalım.
- Kaynadığında şehriyeyi ek edelim (ben bu sefer çocukların çok sevdiği yıldız şehriye ile yaptım).
- Çorbamız pişerken didiklediğimiz tavuk etini çorbamıza ek edelim.
- Tuzunu, yarım limon suyunu, pulbiber ve karabiberi koyalım.
- Şehriyemiz yumuşadığında çorbamız tamamdır.
- İncecik kıydığımız maydanozu ek ederek ocağı kapatalım.
- Şifa deposu çorbamız şahane oldu. Deneyeceklere afiyet olsun.
Bu çorbamda da buzluğumdan kullandığım için çorbamın imali kısa müddette oldu.