Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özel Tavuk Suyunda Kış Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici)

Özel Tavuk Suyunda Kış Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici)
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ozel-tavuk-suyunda-kis-corbasibagisiklik-guclendirici-14.jpg

Özel Tavuk Suyunda Kış Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici) Tanımı İçin Materyaller


Tavuk suyu için :
  • 2 adet tavuk butu yahut bir tavuk göğsü
  • 1 adet küçük havuç dilimlenmiş
  • 1 adet soğan dörde bölünmüş
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) adet limon dilimleri
  • 5-6 kısım maydanoz
  • 4 su bardağı kaynar su (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 4-5 adet defne yaprağı
Çorba için :
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye (4 yemek kaşığı kadar meskende hangi çeşit varsa)
  • 3- 4 yemek kaşığı domates sosu yahut 2 domates rendesi
  • 1 / 2 adet limon
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 bardak et suyu
  • 5 bardak sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 kol ince kıyılmış maydanoz

Özel Tavuk Suyunda Kış Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk etini güzelce yıkayıp tenceremize koyalım, 4 su bardağı su ek edelim.
  2. Öbür bütün materyalleri ek ederek tavuk yumuşayıncaya kadar (40 dakika kadar) kaynatalım.
  3. Soğuduğunda sebzelerden süzerek etimizi didikleyelim. Suyunu kenara alalım.
  4. Çorba pişireceğimiz tencereyi ocağa koyalım sıvı yağımızı ek edelim, rendelenmiş havucu koyup güzelce kavuralım, unu koyarak karıştıralım.
  5. Domates sosu, ezdiğimiz sarımsağı, süzdüğümüz et suyunu, tereyağını ve 5 bardak sıcak su koyalım.
  6. Kaynadığında şehriyeyi ek edelim (ben bu sefer çocukların çok sevdiği yıldız şehriye ile yaptım).
  7. Çorbamız pişerken didiklediğimiz tavuk etini çorbamıza ek edelim.
  8. Tuzunu, yarım limon suyunu, pulbiber ve karabiberi koyalım.
  9. Şehriyemiz yumuşadığında çorbamız tamamdır.
  10. İncecik kıydığımız maydanozu ek ederek ocağı kapatalım.
  11. Şifa deposu çorbamız şahane oldu. Deneyeceklere afiyet olsun.
Not: ben tavuk suyunun daha lezzetli olması için, bütün tavuğu kısık ateşte 1 saat müddette haşlayıp etini didikleyerek, suyunu bardaklara koyup buzluğumda hazır ediyorum. İster çorbada ister pilavda her an hazır.

Bu çorbamda da buzluğumdan kullandığım için çorbamın imali kısa müddette oldu.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt