Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özgece Sulu Köfte

Özgece Sulu Köfte
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ozgece-sulu-kofte.jpg

Özgece Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler


Köftesi için
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığının yarısı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Sumak
  • Kuru mor reyhan (Fesleğen)
  • Kekik
  • 3 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ+zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Özgece Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak köftemizi hazırlamakla başlıyoruz. Kıymamızı yoğurma kabımıza alalım. İçerisine rendeleyip suyunu sıktığımız soğanımızı ekleyelim.
  2. Daha sonra bulgur, un ve tüm materyallerimizi koyup güzelce yoğuralım ve buzdolabında yarım saat 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenen kıymamızı un serptiğimiz tepsimize minik minik yuvarlayalım ve her yerine un bulaşması için köfte dolu tepsimizi sallayalım.
  4. Patateslerimizi soyalım ve küp küp doğrayalım.
  5. Tenceremize sıvı yağımızı alalım içerisine domates ve biber salçamızı ekleyip kavuralım.
  6. Daha sonra zeytinyağımızı koyalım. Ben zeytinyağı yanmasın diye salçayı kavurduktan sonra koyuyorum.
  7. Kavrulan salçamıza patateslerimizi koyup bir iki dk çevirelim.
  8. Üzerini 1, 5-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  9. Kaynadıktan sonra içerisine köftelerimizi ekleyelim.
  10. Köftelerimizi ekledikten sonra bir kez nazikçe karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  11. Orta ara suyunu denetim edelim gözünüze çok az gelirse su ekleyelim.
  12. Pişerken fazla karıştırmayın köfteler parçalanabilir.
  13. Yemeğimiz piştikten sonra içine tuz ve biraz karabiber ekleyip karıştıralım.
  14. Bir iki dk daha kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Afiyet olsun. :).
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt