
Özgece Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için
- 200-250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığının yarısı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Sumak
- Kuru mor reyhan (Fesleğen)
- Kekik
- 3 adet patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ+zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Özgece Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak köftemizi hazırlamakla başlıyoruz. Kıymamızı yoğurma kabımıza alalım. İçerisine rendeleyip suyunu sıktığımız soğanımızı ekleyelim.
- Daha sonra bulgur, un ve tüm materyallerimizi koyup güzelce yoğuralım ve buzdolabında yarım saat 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen kıymamızı un serptiğimiz tepsimize minik minik yuvarlayalım ve her yerine un bulaşması için köfte dolu tepsimizi sallayalım.
- Patateslerimizi soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Tenceremize sıvı yağımızı alalım içerisine domates ve biber salçamızı ekleyip kavuralım.
- Daha sonra zeytinyağımızı koyalım. Ben zeytinyağı yanmasın diye salçayı kavurduktan sonra koyuyorum.
- Kavrulan salçamıza patateslerimizi koyup bir iki dk çevirelim.
- Üzerini 1, 5-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Kaynadıktan sonra içerisine köftelerimizi ekleyelim.
- Köftelerimizi ekledikten sonra bir kez nazikçe karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Orta ara suyunu denetim edelim gözünüze çok az gelirse su ekleyelim.
- Pişerken fazla karıştırmayın köfteler parçalanabilir.
- Yemeğimiz piştikten sonra içine tuz ve biraz karabiber ekleyip karıştıralım.
- Bir iki dk daha kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
.