
Paça İlikli Kemik Sulu Kış Çorbası (Ek Gıda) Tanımı İçin Materyaller
- 2 kısım yeşil soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 kısım pırasa
- 1,5 çay bardağı paça ilikli kemik suyu (vegabones)
- Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
Paça İlikli Kemik Sulu Kış Çorbası (Ek Gıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzelerimizi dikkatlice yıkayalım.
- Akabinde doğrayarak buharlı pişiriciye yerleştirelim ve 15 dk sonra altını kapatalım.
- Bir kenarda mercimeğimizi bir çay bardağı suda haşlayalım.
- Kapya biber pistikten sonra soğuk suya tutarak kabuğunu süratlice soyduktan sonra blendira ekleyiniz. !
- Blendir kabına buharda pişen zerzevatları ekleyelim.
- Mercimeğimizi de suyundan süzüp ekledikten sonra kemik uyumuzuda ekleyip blendirda 2 dk çektikten sonra uygun mama kaşesine karışımı dökelim.
- Üzerine zeytinyağını gezdirelim.
- Paça ilikli kemik sulu kış çorbamız hazır. Bebişlere afiyet olsun. .