Paça Tadında Kemik Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 modül kemik (Kemiklerimiz biraz etli olacak ben bayramda kestiğimiz kemiklerden yaptım)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Birazda sıvı yağ
Paça Tadında Kemik Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklüde kemiklerimizi etler kemikten ayrılıncaya kadar haşlıyoruz.
- Çorbayı yapacağımız tencerede yağ ve unu koyup, kavuruyoruz. Unun rengi biraz kahverengi olana kadar.
- Kavrulan unun üzerine haşlanan kemiğin suyunu süzgeçten geçirerek boşaltıyoruz, şayet ki çobamız koyu olursa biraz su ekleyebiliriz.
- Daha sonra doğradığımız etleri ve sarımsağı çorbanın içine koyduktan sonra bir taşım kaynatıyoruz ve çorbamız hazır. Afiyet olsun.