Paça Tadında Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre su
- 3 adet tavuk but
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Paça Tadında Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı bir litre suda haşlıyoruz.
- Daha sonra tavuk butları başka kaba alıp didikliyoruz.
- Daha sonra tavuk suyunu da başka bir kaba alıyoruz.
- Tenceremize bir yemek kaşığı tereyağını alıp eritiyoruz.
- Daha sonra ezdiğimiz üç dış sarımsağı kavuruyoruz ve salçamızı ek ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz
- Daha sonra unumuzu ek edip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında tavuk suyumuzundan biraz döküp karıştırıyoruz topaklanma olmasın die hepsini dökmeyelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyumuzun geri kalanını da döküp kaynamaya bırakalım.
- Sonrasında didiklediğimiz tavukları ekleyip karıştıralım ve baharatlarımızı nanemizi ekliyelim bir taşım daha kaynatıp ocağımızın altını kapatalım. Nefis kıs çorbası oldu deniyeceklere afiyet olsun ????????????.
- Maydanoz ve limon ile servis edebilirsiniz.