Paçanga Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 5 tane kapya biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Doğranmış sucuk
Paçanga Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel paçanga böreğinin iç harcı hazırlanır.
- Sırayla kapya biber, yeşil biber, domates ve sucuklar doğranır başka tabaklara konur.
- Akabinde kaşar peynir rendelenir.
- Yufka açılır üçgen biçimde kesilir.
- Her gereçten sırayla azar azar koyup saralım.
- Yufka bitene kadar bu süreci yapalım.
- Börekler hazırlanıp bir tepsiye dizilir.
- Kızartma tavasına sıvı yağ koyup biraz ısıtalım.
- Sırayla hazır olan böreklerimizi koyup 2 taraflı kızartalım.
- Böreklerimiz bitene kadar bunu yapalım. Herkese afiyet olsun.