Paçanga Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet hazır yufka
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 200g doğranmış pastırma
- Sıvı yağ
Paçanga Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayalım. Biberleri ince ince kıyıp hafif bir yemek kaşığı kadar yağda öldürelim.
- Bunu bir kenara soğumaya alıp, 3 adet domatesi kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Kaşarı rendeleyelim ve pastırmayı doğrayalım.
- Hazırlanan bu iç harcı harmanlayın.
- Yufkaları eşit halde 8’e bölelim.
- Yufkanın geniş tarafına sigara böreği sarar üzere çokça iç harçtan koyup saralım.
- Hafif sıvı yağda tavada artlı önlü kızartalım çok fazla soğumadan fazla bekletmeden sıcak servis edelim.**dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürüp fırında da pişirebilirsiniz.**hazırladığımız öbür fazla börekleri de dondurucuya koyup dilediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz.