
Paçavra Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet yumurta
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket yufka (Baklavalık) ama yufkayı kendiniz de yapabilirsiniz.
- 2 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Paçavra Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet yapılışı için; bir tencereye şeker ve su konulur, şeker eriyene kadar karıştırılır. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca limon sıkılır ve 20 dakika daha kaynatılır. Şerbetimiz hazır, soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra yufkalı kısmı için, yufka hariç tüm malzemeler bir kaba alınır ve çırpıcı ile homojen olana kadar iyice karıştırılır.
- Sonra yufkalar tek tek alınıp harca batırılır ve tepsiye konur. Burada önemli nokta şu ki yufkalar elimizde büzüştürülüp harca batırılıyor, yumru yumru tepsiye diziliyor aslında. Tatlının özelliği bu. Dümdüz tepsiye yaymıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında 30 dakika kadar pişirilir. Üstü kızarana kadar pişecek. Her fırında farklı olabilir pişirme süresi. Fırından çıkardıktan sonra tatlı sıcakken soğumuş şerbet dökülür.
- Ben kaymaklı dondurma ve fıstık ile servis ettim. Siz de kaymakla veya dondurma ile servis edebilirsiniz
)