Padişah Lokması nasıl yapılacak
Padişah Lokması yapılışı
Padişah Lokması malzemeler
34 kahve fincanı Teremyağ
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı ılık su
12 kahve kaşığı tuz
30 gr maya
Şurubu:
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 kaşık limon suyu
Kızartmak icin:
1 bardak zeytinyağı
imagespadisahlokmasitarifiresimli5ad40162cb62c
Padişah Lokması Tarifi
2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir Yayvanca ve buyuk bir kaseye unun ucte biri konur Ortasına bir cukur acılarak buraya bira mayası dokulur Maya bir kaşıkla karıştırılırken 34 fincan ılık su yavaş yavaş dokulur ve mayayla iyice karıştırılır Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir
Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış Teremyağ, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve ozlu bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur Sıcakca bir yerde bir saat kadar bırakılır
Bir tavada zeytinyağı kızdırılır Kabarmış olan hamur, avuc icinde sıkılır ve avucun ustunden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları suzulur Butun lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkac partide ikinci kez kızartılırlar Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır
Padişah Lokması yapılışı
Padişah Lokması malzemeler
34 kahve fincanı Teremyağ
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı ılık su
12 kahve kaşığı tuz
30 gr maya
Şurubu:
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 kaşık limon suyu
Kızartmak icin:
1 bardak zeytinyağı
imagespadisahlokmasitarifiresimli5ad40162cb62c
Padişah Lokması Tarifi
2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir Yayvanca ve buyuk bir kaseye unun ucte biri konur Ortasına bir cukur acılarak buraya bira mayası dokulur Maya bir kaşıkla karıştırılırken 34 fincan ılık su yavaş yavaş dokulur ve mayayla iyice karıştırılır Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir
Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış Teremyağ, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve ozlu bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur Sıcakca bir yerde bir saat kadar bırakılır
Bir tavada zeytinyağı kızdırılır Kabarmış olan hamur, avuc icinde sıkılır ve avucun ustunden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları suzulur Butun lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkac partide ikinci kez kızartılırlar Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır