Padişah Lokumu Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3-4 yemek kaşığı kakao
- 5 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt (Krem şanti için)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 40 gram paket çikolata
- 1 paket vanilya
Padişah Lokumu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Lokum kısmı için süt, şeker, un ve kakaoyu tencereye ekleyip ocağa alalım.
- Kaynayıncaya kadar orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca 2 dk daha karıştırarak kaynatalım.
- Altını kapatınca içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ isteğe nazaran 40 gram çikolata ve vanilini ekleyelim.
- Büyük dikdörtgen tepsimize hafif su daha sonra hindistan cevizini serpelim.
- Muhallebimizi hindistan cevizi serptiğimiz büyük uzunluk tepsimize dökelim ve spatula yardımı ile düzleştirelim.
- Soğuması için beklerken krem şantimizi hazırlayalım.
- Tatlımız büsbütün soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine dökerek yayalım.
- Kremşantinin üzerine cevizimizi serpelim.
- Buzdolabında birkaç saat kadar beklettikten sonra enlemesine 1 modüle keselim ve dikeyine 6 modül olarak keselim.
- Rulo formunda sararak servis tabağına alalım.
- Üzerini benmari tarzı eritilmiş çikolata ve fındık kesimleri ile süsledim sizde dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun. ????????.