
Padişah Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı
- 1 küçük boy çay bardağı çiğ badem
- 1 çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- Yarım çay kaşığı toz zerdeçal, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (fıstık ve badem için )
Padişah Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bademleri sıcak suda ıslayalım biraz beklettikten sonra bademlerini soyalım sonra tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyalım fıstığı ve bademi kısık ateşte hafif kavuralım diğer tarafta soğanı piyazlık doğrayalım.
- Tencereye yağları koyalım, soğanı koyup 2 -3 dk kavuralım.
- Ilık tuzlu suda bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim, karıştıralım.
- Kısık ateşte 2-3 dk kavuralım, bademi fıstığı ekleyelim kuş üzümünü de karıştıralım.
- Sonra oda ısısındaki suyu verelim, fokurdayınca ocağın altını kısalım baharatları serpip bir karıştıralım.
- Zerdeçalı bir yemek kaşığı suda eritip süzgü ile süzerek katalım, bir karıştıralım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim afiyet olsun. Ben böyle yapıyorum değişil şekilde yapanlar var.