Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Padişah Pilavı

Padişah Pilavı
0
37

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
padisah-pilavi.jpg

Padişah Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı
  • 1 küçük boy çay bardağı çiğ badem
  • 1 çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (fıstık ve badem için )

Padişah Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bademleri sıcak suda ıslayalım biraz beklettikten sonra bademlerini soyalım sonra tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyalım fıstığı ve bademi kısık ateşte hafif kavuralım diğer tarafta soğanı piyazlık doğrayalım.
  2. Tencereye yağları koyalım, soğanı koyup 2 -3 dk kavuralım.
  3. Ilık tuzlu suda bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim, karıştıralım.
  4. Kısık ateşte 2-3 dk kavuralım, bademi fıstığı ekleyelim kuş üzümünü de karıştıralım.
  5. Sonra oda ısısındaki suyu verelim, fokurdayınca ocağın altını kısalım baharatları serpip bir karıştıralım.
  6. Zerdeçalı bir yemek kaşığı suda eritip süzgü ile süzerek katalım, bir karıştıralım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim afiyet olsun. Ben böyle yapıyorum değişil şekilde yapanlar var.
Padişah Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt