Padişah Yastığı Pastası Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su (Kaynar olmasın)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu (Tarifte 2 paketti 1 paket kullandım)
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
- 100 gram labne peyniri
Padişah Yastığı Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için tencereye şeker, su ve bir kaç limon damlasını koyulur 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Keki için 4 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ve sıcak su ekleyip tekrar iki dakika çırpın.
- Un vanilya kabartma tozunuda ekleyip un hamura karışacak kadar çırptıktan sonra yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Kreması için keremşanti ve sütü güzelce çırpıp sonra labne peynirinide ekleyip iki üç dakika daha çırpın ve buzdolabına kaldırın.
- Pişen keki güzelce soğutun ve ortadan ikiye bölüp alt tabanına şerbetin yarısını hertarafına gezdirin dökün hazırladığımız kremşantinin tümünü orta katına sürün.
- Kestiğimiz kekin başka parçasına şerbetin geri kalanını gezdirin ve kremanın üzerine kekin bu kesimi ile kapatın.
Önemli Not: ️Kekinizin şerbetini dökerken ve kremşantisini sürerken kesinlikle kek kalıbınızın içinde yapın ve bu formda öyle buzdolabında bekletin. ️benim fırın ayarım kekler için 170 derece tanımda 180 derece yazıyor kendi fırın sıcaklık ayarınıza nazaran belirleyin.