iltasyazilim
FD Üye
Padişah Yastığı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı un
*3 yemek kaşığı sıcak su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
ARA İÇİN;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN;
*3 5 su bardağı su
*2 5 su bardağı toz şeker
*12 limon damlası
Padişah Yastığı Tarifi Yapılışı HAZIRLANIŞI;
1
*Önce şerbet için suyla şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın, biraz kıvam alınca limonu sıkalım beş dakika daha kaynatalım sonra soğutalım
*Bu arada krem şantisini de çırpıp buzdolabına kaldıralım
*Kek için yumurtaların sarıları ile beyazını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım
*Yumurtanın beyazına bir fiske tuz atıp köpük köpük olana kadar iyice çırpalım
*Yumurtanın sarısına toz şekeri ekleyelim
*Biraz karıştıralım
*Sonra sıcak suyunu katalım çırpalım
*Köpürttüğümüz yumurtanın beyazlarını sarısının içine kaşıkla fazla söndürmeden karıştıralım
*Nazik nazik, elenmiş unumuzu ve kabartma tozumuzu vanilyayı da katalım, yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza kekimizi dökelim
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
*Kızaran kekimizi soğumaya bırakalım
*Soğuduktan sonra ortadan ikiye ayıralım
*Şerbetin yarısını alt tabana dökelim, üzerine kremşantinin hepsini sürelim, kekimizin üst tabanını sekiz parçaya bölelim
*Krem şantinin üzerine yerleştirelim, kalan şerbetimizi kekin üzerine dökelim ve istediğimiz gibi süsleyelim
*İki üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirz Afiyet Olsun ??
*4 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı un
*3 yemek kaşığı sıcak su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
ARA İÇİN;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN;
*3 5 su bardağı su
*2 5 su bardağı toz şeker
*12 limon damlası
Padişah Yastığı Tarifi Yapılışı HAZIRLANIŞI;
1
*Önce şerbet için suyla şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın, biraz kıvam alınca limonu sıkalım beş dakika daha kaynatalım sonra soğutalım
*Bu arada krem şantisini de çırpıp buzdolabına kaldıralım
*Kek için yumurtaların sarıları ile beyazını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım
*Yumurtanın beyazına bir fiske tuz atıp köpük köpük olana kadar iyice çırpalım
*Yumurtanın sarısına toz şekeri ekleyelim
*Biraz karıştıralım
*Sonra sıcak suyunu katalım çırpalım
*Köpürttüğümüz yumurtanın beyazlarını sarısının içine kaşıkla fazla söndürmeden karıştıralım
*Nazik nazik, elenmiş unumuzu ve kabartma tozumuzu vanilyayı da katalım, yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza kekimizi dökelim
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
*Kızaran kekimizi soğumaya bırakalım
*Soğuduktan sonra ortadan ikiye ayıralım
*Şerbetin yarısını alt tabana dökelim, üzerine kremşantinin hepsini sürelim, kekimizin üst tabanını sekiz parçaya bölelim
*Krem şantinin üzerine yerleştirelim, kalan şerbetimizi kekin üzerine dökelim ve istediğimiz gibi süsleyelim
*İki üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirz Afiyet Olsun ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.