elektronikci
FD Üye
Padişah Yastığı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta(oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
- 100 gram labne peyniri
- 1 su bardağı süt
Padişah Yastığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
- Uygun bi tencereye şeker ve suyu alıp karıştıralım.
- Kayanaya çıktıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Keki için derin bi kaba yumurt ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- İlk 20 dakika fırının kapağını açmayalım.
- Pişen keki fırından çıkarıp ılımaya bırakalım.
- Kreması için;derin bi kaseye toz krem santi ve sütü alıp karıştıralım.
- En son labneyi ilave edip koyulaşınca kremamız hazır.
- Kekimizi ortadan ikiye keselim.
- Alt tabanı kalıba tekrar yerleştirip şerbetin yarısını dökelim.
- Kremayı sürüp kelin kalan yarısını üzerine kapatalım.
- Kalan şerbeti kekimizin her tarafına eşit bi şekilde döküp streç filmle kapatalım.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Vaktiniz varsa 1 gece önceden hazırlayın. Ertesi güne nefis oluyor.
????Not;keki için şekeri ve yumurtayı mutlaka güzel çırpalım. Güzel çırpılan kek yumurta kokmaz.
Padişah Yastığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı