
Padişahlara Yaraşır Tadı İle Pilaki (Barbunya Pilaki) Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram haşlanmış barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 küçük uzunluk
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığından biraz az şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Su
Padişahlara Yaraşır Tadı İle Pilaki (Barbunya Pilaki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak soğanı küp doğrayalım geniş bir tencereye alalım tencereye zeytinyağı ek edip ocağın altını açalım(orta göz ve kısık olsun)soğanlar kavrulurken havuçlarıda küçük küpler halinde doğrayalım ve tencereye alalım.
- Akabinde patatesleri de küp küp doğrayalım tencereye ek edelim 5 dakika bu halde kavurmaya devam edelim.
- Akabinde küçük küçük doğradığımız sarımsakları ek edelim.
- Daha sonra evvel şekeri sonra salçayı koyduktan sonra suyunu, tuzunu ,baharatını damak zevkinize nazaran koyabilirsiniz.
- Patatesler yumuşayınca barbunyayı ek edelim ve 5 dakika sonra ocağı kapatalım ve servise hazır afiyet olsun ☺.