Paf Ciğer Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg çekilmiş paf ciğer
- 300 gr çekilmiş kuyruk yağı
- Veya 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 adet orta uzunluk kuru soğan
- 6 kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1-5 yemek kaşığı kimyon
- 1-5 yemek kaşığı pulbiber
- Maydanoz
- Domates
Paf Ciğer Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çekilmiş olan ciğeri 1 litre su ile kavurma tavasına alalım.
- Kaynadıktan 5/10 dk sonra ciğeri bir süzgece alarak o suyu dökelim.
- Ciğeri musluğun altında bir ölçü yıkayalım kavurma tavasını da yıkayıp, kuyruk yağını içine alarak pişirelim.
- Kuyruk yağı eriyince ciğer ve tuz ek edelim onuda 10/15 dk kavuralım.
- Üzerine iri doğranmış soğan ve biberi ekleyerek onlarda piştikten sora baharatları ek ederek 2 su bardağı su ekleyip, suyu çekilince ye kadar pişirelim su ek ettim zira baharatı daha hoş özleşiyor. Deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun????