Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paket Sütten Yoğurt Mayalama

Paket Sütten Yoğurt Mayalama
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
paket-sutten-yogurt-mayalama.jpg

Paket Sütten Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Gereçler

  • 2-3 litre paket süt
  • 1, 5– 2 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt

Paket Sütten Yoğurt Mayalama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Paket sütleri bir tencereye alıp ocağı ateşleyelim ???? kaynama ısısına gelince kapatalım. Birinci sıcaklığı çıkınca mayalayacağımız kaba alalım. Ben yoğurt kabını seçtim ????????
  2. Sütün ısısını düşürmek için orta ara karıştırın. Serçe parmağınızı yakmayacak ısıya geldiğinde ben ateş ölçerin ısı ölçme modunda 43, 5 derecede uygun ısıyı yakaladım (İdeal ısı 40-43 arası)
  3. 1, 5-2 yemek kaşığı kadar süzme yoğurdu bir kaba alın üzerine ısısı düşen sütten bir iki kepçe alıp süzme yoğurdu süt ile yoğunluğunu açalım.
  4. Açılan süzme yoğurt mayasını mayalanacak sütün içine boşaltıp iki üç defa karıştırın. Ben tencere kapağı ile mayalamayı tercih ediyorum.
  5. Buharının çıkışı olması gerektiği için mayalanırken yoğurdun üstünde suyun birikmemesi gerekmektedir. Fotoğraftaki üzere evvel metal bir tepsinin üstüne oturtup sonra da sofra bezine sardıktan sonra ısı kaybı olmaması için fırının içine koyup mayalanmayı başlatıyoruz.
  6. Yoğurt için mayalama müddeti yazın 6-8 saat kışın 12 saate kadar varan durumlar olabiliyor. Lakin ben bu tanım ile 8 saat sonra yoğurdum hazırdı.
  7. Ağzı açık biçimde 12 saate yakın buzdolabında bekledi ???????? (Fotoğraflardan görüleceği üzere gece 23:14 de yoğurdu fırına koydum sabah 07:15 de çıkartıp 5 dakika sonra buzdolabına koydum. Akşam 8 de yoğurt tam manasıyla hazırdı). Sonuç hoş ????????tadı da üstün ???????? Afiyet olsun❤️.
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt