Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pakistan'ın Yemekleri

Pakistan'ın Yemekleri
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış Pirinç

1 diş sarımsak ince doğranmış

1 dere kaşığı rezene tohumu

12 nehir kaşığı tuzlu

12 akarsu kaşığı toz kırmızıbiber

12 dere kaşığı çekilmiş zerdeçal

12 nehir kaşığı kırmızıbiber (paprika)

14 dere kaşığı kimyon

14 çay kaşığı toz karabiber

1 yemek kaşığı nebati yağ

4 parça piliç eti (etap veya ön kol)

1 su bardağı doğranmış soğan

1 dere bardağı su

2 yemek yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

Dekore Etmek için maydanoz yaprakları

Yemeğin Tarifi

Sarımsak, rezene, tuzlu, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi minik bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ek edip ara sıra çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ve bekletin
Benzer tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 13 dakika pişirin
Piliç etini bitmiş tavaya koyun ve su ilave edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 3035 dakika pişirin
Etin tamamen (data yelpazesinet) piştiğini bilmek için bir çatal batırarak denetim edin
Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın
Üstüne doğranmış maydanoz serpin

Maydanoz yaprakları ile süsleyin



Pakistan'da günde üç öğün yemek yemek yenir Şehirde, sabahleyin kahvaltısında genellikle Continental Breakfastdediğimiz, ekmek, tereyağı, reçel ve ara sıra de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Öğleden sonradan ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir

Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat öyle ya da böyle eşdeğer şekilde tüketilir Ekmek ve pirinç de mutfağın vazgeçilmez öğelerindendir Pirinç, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir


Pakistan tatlıları genel olarak süt ve süt ürünlerinden yapılır Pakistanlılar Lekededikleri bir nevi sütlacın ve helva, lokma gibi tatlıların üstüne gümüş yaprakları hatta fazla zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gümüşün ve altının sağlığa çok iyi geldiğini, hatta böylece çok ilaca katkı olarak da kullanıldığını söylerler

Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, az daha tüm pişirme teknikleri uygulanır Hatta bazı yemekler bu tekniklerin hepsi birden uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan öyle çok alkol tüketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Türk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir

Oldukça acı bol baharatlı, bol yağlı yemeklerin yendiği varlıklı Pakistan mutfağı, kendine has çoğu özelliği ile dünya mutfakları aralarında öne çıkıyor ve baharatların gerçekten hakkını veriyor *
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt