Palamut Pilakisi Nasıl Yapılır
Palamut Pilakisi Yapılışı
Resimli Palamut Pilakisi Tarifi
Palamut Pilakisi Resimli Tarif
Palamut Plakisi
imagespalamutpilakisitarifiresimli5ad4513916d23
Malzemeler
2 adet cingene palamutu
4 corba kaşığı zeytinyağı
4 adet kuru soğan
4 adet domates
6 adet sivribiber
Bir demet maydanoz
Limon, tuz
Hazırlanışı
Balıklarımızı temizleyelim Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun suzulmesini bekleyelim Sonra uzerine tuz serpip ovalım Buzdolabında biraz bekletelim 4 adet kuru soğanı yarım halka şeklinde doğrayalım Domateslerin kabuklarını soyup, cekirdekli kısımlarını cıkardıktan sonra kuşbaşı iriliğinde, sivri biberleri ise ince doğrayalım Zeytinyağında soğanları yarı yarıya pembeleştirelim İnce doğradığımız sivribiberleri ekleyelim Biberler yumuşamaya başladığında, doğradığımız domatesleri de ilave edelim Tuzunu ayarlayalım Bu harcın ucte ikisini balıkları alacak boyutta bir tepsiye yayalım Ustune ince kıyılmış maydanozu serpelim Balığı harcın uzerine yerleştirelim Balığın uzerine de kalan harcı dokelim Tepsinin uzerine bir kapak kapatalım Kısık ateşte 15 dakika pişirelim Sonra orta hararetli fırında 15 dakika daha pişirelim Uzerine limon gezdirerek servisimizi yapalım
Palamut Pilakisi Yapılışı
Resimli Palamut Pilakisi Tarifi
Palamut Pilakisi Resimli Tarif
Palamut Plakisi
imagespalamutpilakisitarifiresimli5ad4513916d23
Malzemeler
2 adet cingene palamutu
4 corba kaşığı zeytinyağı
4 adet kuru soğan
4 adet domates
6 adet sivribiber
Bir demet maydanoz
Limon, tuz
Hazırlanışı
Balıklarımızı temizleyelim Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun suzulmesini bekleyelim Sonra uzerine tuz serpip ovalım Buzdolabında biraz bekletelim 4 adet kuru soğanı yarım halka şeklinde doğrayalım Domateslerin kabuklarını soyup, cekirdekli kısımlarını cıkardıktan sonra kuşbaşı iriliğinde, sivri biberleri ise ince doğrayalım Zeytinyağında soğanları yarı yarıya pembeleştirelim İnce doğradığımız sivribiberleri ekleyelim Biberler yumuşamaya başladığında, doğradığımız domatesleri de ilave edelim Tuzunu ayarlayalım Bu harcın ucte ikisini balıkları alacak boyutta bir tepsiye yayalım Ustune ince kıyılmış maydanozu serpelim Balığı harcın uzerine yerleştirelim Balığın uzerine de kalan harcı dokelim Tepsinin uzerine bir kapak kapatalım Kısık ateşte 15 dakika pişirelim Sonra orta hararetli fırında 15 dakika daha pişirelim Uzerine limon gezdirerek servisimizi yapalım