Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pamuk Açma

Pamuk Açma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
pamuk-acma.jpg

Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un
Açmak için;
  • 50 gram kadar margarin veya tereyağ
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına un ,maya ve tuzu alıp karıştırın.
  2. Ortasını havuz yapıp yumurta akı sıvı yağ ve ılık süt karışımını döküp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
  3. Mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine 1 çay kaşığı yağ koyun.
  5. Yağla birlikte bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde büyütüp rulo yapın.
  6. Daha sonra yuvarlayıp açma şekli verin.
  7. Üzeri için karışımı hazırlayın.
  8. Yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerine sürün.
  9. Ardından üzerine çörekotu ve susam serpin.
  10. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  11. 20 dakika kadar tepsi mayası yaptırıp 180°c önceden ısıtılmış fırında pişirin.
~Afiyet olsun.

Pamuk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt