teknolojiuzmani
FD Üye
Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- 50 gram kadar margarin veya tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un ,maya ve tuzu alıp karıştırın.
- Ortasını havuz yapıp yumurta akı sıvı yağ ve ılık süt karışımını döküp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
- Mayalanmaya bırakın.
- Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine 1 çay kaşığı yağ koyun.
- Yağla birlikte bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde büyütüp rulo yapın.
- Daha sonra yuvarlayıp açma şekli verin.
- Üzeri için karışımı hazırlayın.
- Yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerine sürün.
- Ardından üzerine çörekotu ve susam serpin.
- Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- 20 dakika kadar tepsi mayası yaptırıp 180°c önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Pamuk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı