bilgisayarci
FD Üye
Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta akı
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un (Duruma göre değişebilir)
- Tereyağı
Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle, sıvı olan bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp, el çırpıcısıyla karıştıralım.
- Ardından, unu yavaş yavaş ilave edip, karıştırmaya devam edelim.
- Çırpıcımız ne zaman ağırlaşırsa elimizle yoğurmaya geçelim.
- Unun tamamını ilave ettikten sonra, tezgah üzerine alıp iyice yoğuralım (Çok yumuşak bir hamur olmalı)
- Yoğurma işlemi bittikten sonra, tekrar yoğurma kabına alıp üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra, tezgah üzerine alıp 32 eşit parçaya bölelim (Ben tartı kullandım, tartı yoksa küçük mandalina boyutunda da ayarlayabilirsiniz)
- Hazırladığımız bezelerden bir tanesini elimizle tezgah üzerinde açalım ve biraz tereyağı sürüp tekrar açıp rulo şeklinde yuvarlayıp kenara alalım.
- Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra, iki ruloyu alıp birbirine dolandırarak en uçtan yapıştıralım ve yağlı kağıt serili tepsimize alalım.
- Bütün açmaları bu şekilde yaptıktan sonra, tepsinin üzerini bir bez ile örtüp 30-45 dakika kadar tepsi mayası yapalım.
- Ardından; yumurta sarımızı hamurumuzun şişliğini indirmeden sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun????????????.
Pamuk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı