Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk Açma

Pamuk Açma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
pamuk-acma.jpg

Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un (Duruma göre değişebilir)
İçi için;
  • Tereyağı

Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle, sıvı olan bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp, el çırpıcısıyla karıştıralım.
  2. Ardından, unu yavaş yavaş ilave edip, karıştırmaya devam edelim.
  3. Çırpıcımız ne zaman ağırlaşırsa elimizle yoğurmaya geçelim.
  4. Unun tamamını ilave ettikten sonra, tezgah üzerine alıp iyice yoğuralım (Çok yumuşak bir hamur olmalı)
  5. Yoğurma işlemi bittikten sonra, tekrar yoğurma kabına alıp üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  6. Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra, tezgah üzerine alıp 32 eşit parçaya bölelim (Ben tartı kullandım, tartı yoksa küçük mandalina boyutunda da ayarlayabilirsiniz)
  7. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini elimizle tezgah üzerinde açalım ve biraz tereyağı sürüp tekrar açıp rulo şeklinde yuvarlayıp kenara alalım.
  8. Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra, iki ruloyu alıp birbirine dolandırarak en uçtan yapıştıralım ve yağlı kağıt serili tepsimize alalım.
  9. Bütün açmaları bu şekilde yaptıktan sonra, tepsinin üzerini bir bez ile örtüp 30-45 dakika kadar tepsi mayası yapalım.
  10. Ardından; yumurta sarımızı hamurumuzun şişliğini indirmeden sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun????????????.
Not: Ben hamurumu geceden yoğurup sabah şekil verip pişirdim çok büyük kolaylık sağladı dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz. Bu ölçüyle 16 tane açma çıkıyor isterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz fazla geleni de buzlukta muhafaza edebilirsiniz ????????????.

Pamuk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt