Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz silme
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un kontrollü
- Kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle su süt tuz şeker ve maya hepsini yoğurma kabına alarak karıştıralım.
- 20 dakika dinlendirip üzerine susam, sıvı yağ ve azar azar un ek ederek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
- Daha sora hamuru yumurta boyutunda bezeler yapıp açarak içine kaşar peynirini koyalım görseldeki üzere biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyelim.
- Tepsinin üzerini jelatinle kapatıp bir gece tepsi mayası verelim.Bir gün sora baktığımızda pofuduk pamuk üzere açmalar göreceğiz.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun????.