teknolojiuzmani
FD Üye
Pamuk Gibi Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaşmaya
- 10 su bardağı un
- Tereyağ
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yumurta sarısı
Pamuk Gibi Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yoğurma kabına maya şeker ve sütü alıp 10 dakika kabarmasını bekleyelim.
- Daha sonran yumurta akını tuzu kontrollü olarak unu sıvı yağı ekleyip kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- 40 dakika kadar mayalanmış olan hamuru tezgahı bolca yağlayıp boşaltıyoruz ve elimizle güzel açıyoruz
- Açılan hamura bolca tereyağ sürüp iki başında ortaya katlıyoruz.
- Tekrar tereyağ sürüp zarf şeklinde kapatıp yeniden açıyoruz ve uzunlamasına kesip burgu yapıyoruz.
- İki ucunu birleşdirip yağlı kağıt serili tepsiye diz.
- 10 dakika üzerine temiz bez kapatıyor mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamura yumurta sarısı ve pekmez karışımında fırça yardımıyla sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Üzerine çörek otu susam haşhaş atabilirsiniz afiyet olsun.