Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pamuk Gibi Açma

Pamuk Gibi Açma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
pamuk-gibi-pogaca.jpg

Pamuk Gibi Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya
  • 10 su bardağı un
Arasına sürmek için
  • Tereyağ
Üzerine sürmek için
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yumurta sarısı

Pamuk Gibi Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce yoğurma kabına maya şeker ve sütü alıp 10 dakika kabarmasını bekleyelim.
  2. Daha sonran yumurta akını tuzu kontrollü olarak unu sıvı yağı ekleyip kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. 40 dakika kadar mayalanmış olan hamuru tezgahı bolca yağlayıp boşaltıyoruz ve elimizle güzel açıyoruz
  5. Açılan hamura bolca tereyağ sürüp iki başında ortaya katlıyoruz.
  6. Tekrar tereyağ sürüp zarf şeklinde kapatıp yeniden açıyoruz ve uzunlamasına kesip burgu yapıyoruz.
  7. İki ucunu birleşdirip yağlı kağıt serili tepsiye diz.
  8. 10 dakika üzerine temiz bez kapatıyor mayalanmasını bekleyelim.
  9. Mayalanan hamura yumurta sarısı ve pekmez karışımında fırça yardımıyla sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  10. Üzerine çörek otu susam haşhaş atabilirsiniz afiyet olsun.
Pamuk Gibi Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt