Pamuk Üzere Etsiz Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığına yakın biber salçası
- Kimyon(1 tutam)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Domates(isteğe bağlı)
- 3 su bardağı sıcak su
Pamuk Üzere Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Bir gece evvelce kuru fasulyeler ıslatılır.
- Islatılan fasulyeler yıkanır, düdüklüde 3-4 dk haşlanarak fasulyelerin gazı alınır.
- Fasulyeler süzülür.
- İnce ince doğranılan soğanlar yağ ile pembeleşinceye kadar uygunca kavrulur.
- Salça ek edilir 1-2 dakiki salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Fasulyeler ek edilir birkaç dakika daha kavrulur.
- Baharatlar, tuz ve sıcak su ek edilir.
- Düdüklünün ağzı kapatılır.
- Düdüklü ötene kadar harlı ateşte pişirilir.
- Düdüklü örttükten sonra düdüklünün düğmesi indirilir ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. (süre düdüklüden düdüklüye değişebilir. ).
- Pişen fasulyeler düdüklünün havası çıkınca servis edilir.
Not: fasulyenin cinsine nazaran ve düdüklüye nazaran pişme müddeti ve kullanılan su ölçüsü değişebilir. Fasulye pişmemişse sıcak su ilavesiyle bir müddet daha pişirilebilir.
Denediğiniz tanımların fotosunu gönderdiğinizde çok keyifli oluyorum????.