Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği)

Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği)
0
50

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
pamuk-gibi-paskalya-coregi.jpg

Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 2 adet yumurta
  • 5 -6 su bardağı un

Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ılık su, sıvı yağ, tuz ,şeker yumurta iyice karıştıralım.
  2. Bu karışma unumuzu mayamızı ilave edip güzel bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu 20 dakika mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamura 100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş olduğumuz tereyağı ekleyelim. Tekrardan güzelce yoğuralım.
  5. Hamurumuz mayaya gelene kadar yine bekletelim.
  6. Mayaya gelen hamuru 3 parçaya bölelim.
  7. 3 parçaya böldüğümüz hamuru 9 parçaya bölelim.
  8. Saç örgüsü şeklinde de ayrı ayrı örelim.
  9. 3 adet paskalya çöreği elde ettikten sonra tepsinize koyalım.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dakikada tepsi mayasına bekletelim .
  11. 200 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim afiyet olsun.
Not;ben unun yarısını tam buğday unu kullandım.

Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mis Gibi Mahlep Kokusu İle Büyüleyen Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı toz şeker1 tatlı kaşığı mahlepAldığı kadar un Üzeri için: 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı unYarımdan biraz fazla margarin1 su bardağından biraz fazla şeker1 tam yumurta bir yumurta beyazı1 paket kuru maya2 yemek kaşığı mahlep2 çay bardağı su Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler Yarım  çay  bardağı ılık sütYarım çay bardağı su1 paket instant  maya1 paket damla sakızlı vanilya1 tatlı kaşık mahlep75 gram tereyağYarım su bardak  toz şeker (tatlı sevenler arttırabilir)2  yumurta(birinin sarısı üzerine) Üzeri için; Yumurta sarısıFile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su1 su bardağından 1 parmak eksik ılık sütYarım paket yaş mayaYarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için)1 çay bardağı un (mayalanması için)1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekerYarım yemek kaşığı mahlep2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta2 büyük çay bardağı toz şeker2 büyük çay bardağı ılık su2 büyük çay bardağı süt1 büyük çay bardağı sıvı yağ150 gram tereyağı ( eritilmiş ve ılıtılmış)1 paket instant maya1 yemek kaşığı mahlep (arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt