
Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 yemek kaşığı instant maya
- 2 su bardağı ılık süt(200 ml)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta beyazı(sarısı dışına sürülecek)
- 5 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5/6 su bardağı un
- Margarin yahut tereyağı
Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıları derin bir kaba boşaltıp çırpıcı ile karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 5 dk beklettim.
- Daha sonra birinci etapta 5 su bardağı unu ekleyip hamuru toparladım.
- Un elime yapışmayı bırakana kadar azar azar un ek ettim.
- Benim yaklaşık 6 su bardağı unu buldu.
- Yumuşacık bi hamur olmalı şayet sert olduysa ılık sütle yumuşatabilirsiniz.
- Üzerine örtü örtüp sıcak bi yerde 1,5 saat beklettim.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler elde ettim toplamda 24 beze oldu.
- Her bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı olmak suretiyle yumuşamış margarin sürdüm.
- Elimizle tabak boyutunda açarak kıvırdım.
- İki bezeyi uzatarak birbirine ördüm.
- Yaklaşık 12 tane açma elde ettim.
- Yağlı kağıt serili tepside yarım saatte tepside mayalandırdım.
- 2 yumurta sarısı üzerlerine sürüp çörek otu serpiştirdim.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında( fırının altına güçlü kaseye su koydum)20 dk pişirdim.
- Yumurta sarılarının üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekledim üzerinin parlak olması için. Deneyeceklere afiyet olsun.