Pamuk Üzere Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 250 gram margarin yada tereyağ
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kuru yada yaş maya
Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtalarımızdan iki adedinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım.
- Kalan yumurtaları üzerine un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş un ek edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Ben 6,5 su bardağı un koydum ama yumurtanın büyüklüğüne nazaran bu ölçü değişebilir. Ne kadar yumuşak bir hamur elde ederseniz o kadar hoş olur.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra bezeler haline getirip her bir bezeye bir çay kaşığı tereyağ koyup yuvarlayalım.
- Hamurun içine isteğe bağlı peynir, patates, kıyma, sucuk da ekleyebilirsiniz.
- Ardından tepsiye hal verdiğimiz poğaçaları tepside mayalandıralım.
- Mayalandıktan sonra poğaçanın üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.