iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Gibi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*50 gr margarin(eritilmiş)
*1 yumurta (sarısı üzerine)
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un(yaklaşık 2 buçuk su bardağı)
*1 yemek kaşığı un(ön mayalama)
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Pamuk Gibi Poğaça Tarifi Yapılışı Bu sitede gördüm yaptım ve bayıldım Mutlaka denemenizi öneririm Bugün poğaçayı yaptığımın 3 günü ve hala yumuşacık
Yarım su bardağı ılık su, maya, şeker ve 1 yemek kaşığı un çırpılır 10 dk civarı bekletilir(köpük köpük olana kadar)
Daha sonra üzerine eritilmiş ılık margarin, yumurta akı, tuz, yarım su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır
Üzerine yavaş yavaş un eklenir poğaça hamurundan yumuşak olacak şekilde (2 su bardağını ekleyin yoğurun yarım su bardağını yavaş yavaş ekleyin) Toparlanabilen ama yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra 1 saat üzerini temiz bir bezle örtüp tekrar mayalanmaya bırakın
Hamurunuz mayalandıktan sonra elinizi unlayarak(yapışmaması için) küçük parçalar koparın, şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Bende resimdeki boyutlarda yaklaşık 1011 tane çıktı Misafiriniz boksa tarifi artıratak uygulayabilirsiniz
*50 gr margarin(eritilmiş)
*1 yumurta (sarısı üzerine)
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un(yaklaşık 2 buçuk su bardağı)
*1 yemek kaşığı un(ön mayalama)
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Pamuk Gibi Poğaça Tarifi Yapılışı Bu sitede gördüm yaptım ve bayıldım Mutlaka denemenizi öneririm Bugün poğaçayı yaptığımın 3 günü ve hala yumuşacık
Yarım su bardağı ılık su, maya, şeker ve 1 yemek kaşığı un çırpılır 10 dk civarı bekletilir(köpük köpük olana kadar)
Daha sonra üzerine eritilmiş ılık margarin, yumurta akı, tuz, yarım su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır
Üzerine yavaş yavaş un eklenir poğaça hamurundan yumuşak olacak şekilde (2 su bardağını ekleyin yoğurun yarım su bardağını yavaş yavaş ekleyin) Toparlanabilen ama yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra 1 saat üzerini temiz bir bezle örtüp tekrar mayalanmaya bırakın
Hamurunuz mayalandıktan sonra elinizi unlayarak(yapışmaması için) küçük parçalar koparın, şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Bende resimdeki boyutlarda yaklaşık 1011 tane çıktı Misafiriniz boksa tarifi artıratak uygulayabilirsiniz