Pamuk Üzere Sakallı Poğaça (Tam Ölçüsüyle) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket instant maya
- 3-4 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı+1 çorba kaşığı un (elenmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Labne peyniri
- İnce rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
Pamuk Üzere Sakallı Poğaça (Tam Ölçüsüyle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geniş bir kaba maya, şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyip, karıştıralım.
- Daha sonra yumurta akı, sıvı yağ ve mahlebi ekleyip, karıştıralım.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla elimizle yoğuracak kıvama gelene kadar karıştıralım. Unu eklerken tuzunuda ekleyelim.
- Hafif elimize yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Tezgaha un serip hamurumuzu toparlayalım ve biraz unladığımız kaba yerleştirelim.
- Üzerini streçleyelim. Bir örtüye saralım sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun elimizle gazını alıp biraz toparlayalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, elimizi hafif unlayarak yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir halde yerleştirelim.
- Üzerine bir bez örtüp en az 15-20 dakika daha tepsi mayası verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Poğaçaları fırından çıkartıp soğuyunca ortalarını ortadan keselim.
- Ortalarını bir ölçü labne peyniri sürelim. Biraz da ağız kısmına sürüp, rendelenmiş kaşar peynirine ve ince kıyılmış maydanoza bulayalım.