elektronikci
FD Üye
Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
- 1 çay bardağı ılık su (100ml)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- Toz/kuru veya yaş maya (10gr /1 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 küçük tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un ele çok yapışırsa yarım su bardağı daha
- 1 tutam fesleğen veya taze kekik
- Parmak ucuyla tuz
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeterince kaşar peyniri
Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, ılık süt, su ve şeker uygun bir kaba alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
- Tereyağ, yumurta ve tuz eklenir. En son azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Üzerini kapatarak 30 dakika mayalandırın. Maya süresinden sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun, ellinizle hafif bastırarak yuvarlak şekilde acın. Tekrar üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
- Sonra üzerine bıçak veya keskin bir alet yardımıyla dikey ve yatay çizgiler atıyoruz. Çok derin atmayın.
- Üzerinin sosu için tereyağ, zeytinyağ, tuz, rendelenmiş sarımsak bir kase içerisinde karıştıralım. Karışımı hamurun her yerine gelecek şekilde sürün.
- Kaşar peynirini ince çubuk halinde dimleyin attığımız çiziklere peyniri yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında altı üstü hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.