
Pamuk Üzere Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 yemek kaşığı beyaz pul çikolata
- 1 paket krem santi
- Hindistan cevizi
- Çilek
- Petibör bisküvi
Pamuk Üzere Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz daha sonra vanilin un u karıştırıp çırpıyoruz.
- En son kabartma tozunu ekleyip bir cins karıştırdıktan sonra yağlamış olduğumuz borcama döküyoruz.
- 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz kürdan testi yapıp keki fırından alıyoruz büsbütün soğuyan kekin üzerine süt ve şekeri karıştırma döküyoruz.
- Kreması için kremşanti hariç bütün malzemeyi tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynayan kremayı kenara alıp içerisine 3 yemek kaşığı beyaz çikolata atıp karıştırıyoruz eriyince soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip mikserle 3 dakika çırpıyoruz kekimizi alıyoruz dilimlediğimiz çilekleri üzerine diziyoruz.
- Onun üzerine sert sevenler sütle ıslatmadan yumuşamasını isteyen süte batırarak bisküvileri diziyoruz kremayı üzerine döküyoruz çokça hindistan cevizi döküp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun????.